top of page
Kopia av Kopia av Enkel Natur Instagram Story.png

LPG

Alliance Medical Premium

Vad är lpg?

Det är en djupgående mekanisk bindvävsmassage där man jobbar med ett munstycke som arbetar i ett vakuum och samtidigt vibrerar och masserar bindväven. Den ökar blodcirkulationen och även cirkulationen i lymfsystemet. När vår bindväv är tajt så kan det vara svårt för lymfvätskan att flöda som den ska och det kan skapa svullnader i kroppen, men även orsaka andra hälsoproblem.

Vid en behandling så stimuleras även kollagenet och elastinproduktionen i huden och det ger i sin tur en uppstramande effekt på celluliter och lös hud. 
Vibrationen i munstycket hjälper också till att skaka loss slaggprodukter, döda celler, virus och bakterier som fastnat i bindväven och föra det ut till lymfvätskan som sedan transporteras ut ur kroppen. Syresättningen till dina muskler blir även bättre och lpg är fantastiskt för dig som tränar mycket och hårt. 

Vem passar lpg för?

Alla personer som får ta vanlig massage eller lymfmassage får göra även lpg. Det är en fantastisk behandling som hjälper många olika områden i kroppen. Vätskefylldnad, smärtor i muskler eller bindväven, lipödem, trög mage, stela muskler, trögt lymfsystem. 

När passar inte lpg?

Du bör inte gå på lpg alls om du äter blodförtunnande läkemedel eller har en pågående cancerbehandling. Tillstånd du också ska undvika lpg är om du äter antibiotika (under en kur), har feber, känner dig sjuk, har en inflammation eller infektion. Är du osäker på om du får ta lpg pga sjukdom eller läkemedel, så bör du rådfråga din läkare. Jag går endast på informationen du ger mig innan behandlingen och tar ett beslut utifrån det. Är du gravid så ska du passerat v.12.

01

Steg ett: Behovet

Vad är ditt syfte med lpg? Behovet styr ofta antal behandlingar och inriktningen mot resultat. Några symptom som kan indikera på ett stagnerat lymfsystem kan vara att du blir sjuk ofta, tyngdkänsla, vätskefylld, ont i kroppen, täppta bihålor, huvudvärk, stela muskler för att nämna några.

02

Steg två: Antalet behandlingar

Antalet behandlingar är individuellt men de flesta behöver cirka fyra-fem behandlingar innan man ser eller känner skillnad. Du kan även känna en stor skillnad efter en behandling men för hållbara resultat så behövs det fler än en behandling. Vi kommer gå igenom dina behov och vi kan tillsammans lägga upp en behandlingsplan på plats. 

03

Steg tre: Egenvård

Det finns en del du kan göra själv mellan dina behandlingar för att hjälpa lymfsystemet. Djupandning är en bra metod där diafragman kopplas och på så sätt lugnar nervssystemet men också för att hjälpa lymfsystemet att pumpa runt vätskan. Rörelese är bra för att hålla igång kroppen. Torrborstning kan vara ett alternativ för att öka cirkulationen i huden samt vätskeintag men i måttlig mängd. 

bottom of page